Hvad er kvalitets træpiller? Brændværdi og vandindhold

Køb kvalitets træpiller og få gratis levering

Med træpiller fra Heatlets er du sikker på den bedste kvalitet til en god pris, og du slipper for ekstra udgifter til fragt og levering. Nemt, billigt og effektivt – Det er essensen af Heatlets træpiller.

Gratis levering af dine træpiller – Fri fragt til alle brofaste øer

Hos Heatlets forstår vi vigtigheden af, at kunne gennemskue sin økonomi. Både generelt og når det gælder køb af træpiller. Mange sælger billige træpiller, men tager så til gengæld høje fragtgebyrer. Det kunne vi aldrig finde på.

Vi sælger udelukkende kvalitets træpiller og vi leverer altid gratis. Fri fragt til alle brofaste øer, og en hurtig leveringstid på 3-4 dage er bare to af grundene til, at træpiller fra Heatlets er det bedste valg, når du skal have brændsel til dit stokerfyr.

Hurtig levering

Når du køber træpiller hos os, leverer vi fragtfrit til alle brofaste øer i løbet af 3-4 arbejdsdage. Det er hurtigt nemt og gennemskueligt.

Hvis du har brug for endnu hurtigere levering, kan du vælge ekspreslevering og så have dine træpiller allerede dagen efter din bestilling. Ekspreslevering forudsætter dog, at du bestiller dine træpiller inden kl. 12.00. Ekspreslevering koster et fragtgebyr på 75 dkk pr. palle, du bestiller.

Levering til ø?

Selvom vi ikke tilbyder fri fragt til alle øer i Danmark, betyder det ikke, at vi ikke kan levere. Du kan læse mere om levering af træpiller på denne side.

Vælg træpiller med høj brændværdi

Det er ikke altid let, at navigere gennem markedet af træpiller. Der er mange, der tilbyder billige træpiller, men ofte er kvaliteten så også derefter. Hos os er kvaliteten altid i top. Én af metoderne til at fastslå, om ens piller er af høj kvalitet, er ved at se på træpillernes brændværdi. Brændværdien er et udtryk for, hvor meget varme (energi) træpillerne afgiver ved afbrænding. Jo højere brændværdi, desto bedre.

Brændværdi måles i kWh/kg (kilo watt timer pr. kilo) og afhænger af flere faktorer, men kan kort forklares med, at alt med en brændværdi under 4,8 kWh/kg er lavt, mens alt på 5,0 kWh/kg. og derover, er højt. Vores træpillers effektive brændværdi ligger ca. på de magiske 5,0 kWh/kg.

Effektiv brændværdi vs. øvre brændværdi

Når man taler om brændværdi, er det vigtigt at holde sig for øje, at der findes to forskellige typer af brændværdi – nemlig en øvre- og en effektiv. Mange oplyser den øvre brændværdi, men denne er ikke specielt interessant, da det er den effektive, der giver et reelt billede af træpillernes kvalitet.

Vi oplyser altid den effektive brændværdi for vores træpiller. Det gør det nemmere og mere gennemskueligt, at vælge de bedste piller til sit fyr.

Spar penge og besvær – brug træpiller af høj kvalitet

Man bliver hvad man spiser. Og det gælder også for dit pille- eller stokerfyr. Jo højere kvalitet du bruger af træpiller, desto bedre udnyttelse får du. Bedre udnyttelse betyder kort fortalt, at du ikke skal fyre ligeså ofte og at dit fyr bliver nemmere at gøre rent.

Hvad består gode træpiller af?

Træpiller er som udgangspunkt fremstillet af hårdt komprimeret træ og savsmuld, men det er ikke nødvendigvis det eneste. Jo højere kvalitet man vælger, desto færre affaldsprodukter er der i pillerne. Når man bruger gode piller, vil man opleve langt mindre askedannelse, hvilket er godt nyt i forhold til rengøringen af fyret.

Vand i pillerne?

Vand er naturligt bundet i træ, og som følge deraf vil der altid være en smule vand i træpiller. Dog kan mængden af vand variere meget fra producent til producent. Vi bruger udelukkende kvalitetsmaterialer til vores piller, hvilket i praksis betyder, at vi kan holde vandindholdet helt nede på 7-8 %.

Slagge

Slagge er de affaldsstoffer, der er tilbage når ens træpiller er brændt af. Slagge er den primære årsag til, at fyrets effektivitet nedsættes. Jo flere affaldsstoffer der er i træpiller, desto mere slagge vil der naturligt dannes. Affaldsstoffer kan bl.a. være bark og sand, som har en helt anden kemisk sammensætning og således beskaffenhed end træ og savsmuld.

Læs mere om brændværdi, vandindhold og slagge her.

Billige træpiller i Premium kvalitet

Alle træpiller fra Heatlets er underlagt streng kvalitetskontrol. Vi bruger kun 100 % rent træ – hovedsageligt gran og fyr, og vi får altid vores kvalitet testet af uafhængige kontrollører fra Teknologisk Institut.

Selvom vi går ekstremt højt op i kvalitet, holder vi stadig vores lave pris. Hvorfor? Fordi alle skal have mulighed for at fyre med gode kvalitets træpiller, der ikke koster en bondegård.

Miljøvenlige træpiller – FSC og ENplus certificeringer

Udover at vores træpiller er af absolut førsteklasses kvalitet, er de også miljøvenlige. Med det forstås, at vi, Heatlets, var de første der kunne tilbyde FSC-certificerede træpiller. FSC træ stammer fra bæredygtige skovområder, hvor man aldrig går på kompromis med skovens levevilkår.

Ydermere har vores Premium endog ENplus A1 certificering. ENplus A1 er et kvalitetsstempel fra EU, men selvom vi allerede har den højest mulige certificering fra EU, stiller vi selv endnu skrappere krav til vores produkter i Premium klassen. Dermed er du garanteret markedets absolut højeste kvalitet.

Læs mere om FSC- og ENplus her

Er du i tvivl om noget? Kontakt os og få svar på dine spørgsmål

Hos Heatlets er det ikke bare træpillerne der er i top, det er vores service også. Vi sidder klar til at hjælpe og rådgive dig, hvad enten du er træpille-ekspert eller nybegynder.

Vores kompetente rådgivere i kundeservice sidder klar til at besvare dine spørgsmål vedr. vores produkter, vores services eller vores vilkår og betingelser.

Kontakt kundeservice på telefon 70 10 02 30 eller send en mail til heatlets@verdo.dk

Vi glæder os til at høre fra dig.

Kundeservice åbningstider:

mandag – torsdag                      08.00 – 16.00
fredag                                             08.00 – 15.30

Mails besvares inden 24 timer på hverdage.


 

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig inden for 1-2 hverdage.

*
*
*
Læg en besked