Biobrændsel - godt for miljøet og din varmeregning

Heatlets profil

Biobrændsel

Heatlets træstammer

Biobrændsel er en samlet betegnelse for træ, træflis, halm og biologisk nedbrydelige produkter som korn, skaller, kerner og frø. Denne side omhandler primært biobrændsel i form af træpiller. Træpiller er det mest almindelige at benytte, som opvarmningsform, i enfamiliehuse. I dag kan du varme din bolig op på en grønnere og billigere måde med biobrændsel end med el og olie. Det er især rentabelt for huse, der ligger udenfor fjernvarme- eller naturgasområder. Der findes to typer af biobrændselsanlæg:

  • Biobrændselskedler: stokerfyr/træpillefyr 
  • Brændeovn 

En biobrændselskedel bliver typisk brugt til at opvarme huset samt brugsvand til brusebad, radiator og gulvvarme. Brændeovne bliver typisk benyttet som sekundær opvarmningskilde til eksempelvis el, gas, fjernvarme eller andre opvarmningsformer.

Gå til webshop3 gode råd til en effektiv fyring

Heatlets afbrænding

  1. Brug tørt træ (rent uden jordrester og andet snavs)
  2. Lufttilføring (en korrekt brændsel kræver masser af luft)
  3. Overbelast ikke din kedel eller ovn (fyr lidt ad gangen)
Du kan altid tjekke, om din fyring er god ved at tjekke farven på røgen. Røgen skal være lysegrå og næsten usynlig. Jo mørkere røgen er, des dårligere udnytter du brændslet (din brændværdi er lav).

Kvaliteten af biobrændslet er vigtig, da det har indflydelse på både varmeeffekt og din økonomi. Træpiller fra Heatlets er fremstillet af 100 % rent nåletræ. Råvarerne består af træspåner og savsmuld, som naturligt bliver tilovers på trævareproduktioner. Spåner og smuld renses og sigtes, hvorefter træpillerne og -briketterne sammenpresses under højt tryk. Fremstillingen foregår uden brug af lim eller andre kemiske tilsætningsstoffer, hvilket resulterer i et rent og klimavenligt brændselsprodukt.

Gå til webshop


Forsvinder de danske skove?

Heatlets træ

I dag udgør de danske skove godt 10 % af landet. Den danske træindustri er grundlagt på et sundt grundlag, hvor der ikke fældes mere skov, end der plantes. Regeringens mål er, at godt 20 % af landet er dækket af skov inden for en ”trægeneration” – hvilket svarer til 80-100 år.

Det er nødvendigt, at vi de kommende år sænker CO2-udslippet markant - derfor sælger vi kun produkter, som ved afbrænding ikke skader vores klima og miljø. Vi forhandler kun produkter, der giver klimaet en hjælpende hånd og sørger for, at du kan fyre med grøn og god samvittighed. Heatlets tænker på miljøet og arbejder for at sænke CO2-udslippet. Endvidere skal træpillerne fragtes til dig. Det er derfor oplagt at satse på en national leverandør, hvis du vil tænke grønt hele vejen.

Der er to væsentlige grunde til at erstatte fossile brændsler med biomasse. Dels er det økonomisk rentabelt, og dels er det godt for miljøet. Biomasse er CO2-neutralt, hvilket betyder, at den mængde CO2, der udledes, når træ brændes, svarer til den mængde CO2, der er blevet optaget i planten.

Gå til webshop

Skriv en besked og vi vender tilbage til dig inden for 1-2 hverdage.

*
*
*
Læg en besked